Vóór behandeling

Na het vaststellen van de behandelnoodzaak en behandelbehoefte tijdens het eerste bezoek is het duidelijk geworden waarom en wanneer een behandelplan gemaakt dient te worden.

Ter voorbereiding op het behandelplan worden er gebitsafdrukken (happen) of een digitale scan, foto’s en röntgenfoto’s gemaakt. Dit noemen wij een “uitgebreid onderzoek”. Vaak gebeurt dit aansluitend op het eerste bezoek of op korte termijn. Het happen vinden sommigen de eerste keer spannend omdat het onbekend is. We beginnen dan ook door het rustig uit te leggen zodat men ziet en merkt dat het niet spannend is.

De orthodontist zal vervolgens op een ander moment de gebitsmodellen of de scan en (röntgen-)foto’s beoordelen, een behandelplan opstellen en een kostenbegroting maken. Voor een behandelplanbespreking dient een afspraak gemaakt te worden. Meestal kan dit na 4-6 weken na het uitgebreide onderzoek. De bespreking kan ook eventueel ook telefonisch.

Wanneer het behandelplan duidelijk is uitgelegd en de kostenbegroting akkoord is bevonden, maken we een afspraak voor het plaatsen van de beugel.

Lees meer over De behandeling

Afhankelijk van het specifieke behandelplan zijn er twee fases in een orthodontiebehandeling mogelijk. Beïnvloeding van de kaakgroei Met behulp van een vaste of uitneembare beugel is het mogelijk de kaakgroei van de bovenkaak en/of onderkaak te beïnvloeden. Door de beugel goed te dragen zal er geleidelijk een betere verhouding tussen de bovenkaak en onderkaak ontstaan. […]

Lees meer over Na behandeling

Zodra de tanden helemaal recht staan en de kiezen goed op elkaar passen, is de orthodontische behandeling klaar en wordt er een afspraak gemaakt voor het verwijderen van de beugel. Tanden hebben een langdurige neiging om enigzins terug te gaan naar de oude stand. Om de tandstand blijvend te stabiliseren plaatsen we direct vóór of […]