Werken bij

Een werkdag als assistente bij Orthodontie Merwestein

Bij aankomst kleed je je om in de kleedruimte en berg je je spullen op in je locker. Roze staat je goed! Een collega heeft al opstart werkzaamheden voor je gedaan, alleen nog even je computer starten, spullen klaarzetten en kijken naar je planning. Je overlegt even met je collega of orthodontist over die specifieke patiënt.

Tijd voor koffie! Even op je telefoon kijken en kletsen met je collega’s. Loop meteen even bij de praktijkmanager naar binnen met die vraag over je werkkleding dan wordt dat ook meteen opgelost. Je ziet een intern bericht op je telefoon voorbij komen, fijn dat je op deze manier op de hoogte bent van allerlei zaken, je reageert dan ook meteen en draagt op die manier je steentje bij aan het teamgevoel.

Leuk! Vandaag staat er een Lunch & Learn op het programma. De lunch wordt verzorgd en vandaag spijkert de orthodontist ons bij over allerlei onderwerpen. Hmm, waar zou jij meer over willen leren? De volgende keer is het de beurt aan de assistentes om de presentatie te houden. Heel leerzaam voor ons allemaal.

In de kantine kijk je nog even naar de gezellige foto’s van het teamuitje naar Malaga, wat moet dat gaaf zijn geweest! Zou er binnenkort nog ze een buitenland tripje inzitten? Jij hebt de bestemming al bedacht!

De dag vordert snel en je hebt verschillende behandelingen kunnen doen. Beugels plaatsen, verwijderen, een extra check op de patiënt zijn hyrax beugel en wat was die kaakchirurg patiënt een interessante. Je zult hier op een later tijdstip op terug moeten komen bij de orthodontist, je agenda vraagt nu om time management. Ook omdat de wachtkamer sinds kort zo goed als leeg dient te zijn, is jouw planning cruciaal en dat vraagt om keuzes maken aan de stoel en overzicht over de gehele dag. Is dat jouw sterke kant? Of kunnen we je helpen hierin te groeien?

Je collega heeft een heel mooi en zeer werkzaam handboek en werkboek geschreven voor de lerende assistente. Door je leerproces te noteren en hier op te reflecteren wordt zichtbaar welke stappen je maakt. We zijn hier erg trots op!

Ook de laatste patiënten van vandaag zijn professioneel en gastvrij door jou geholpen, dat geeft voldoening, toch?

Morgen is vrije dag, ook lekker!

Wat moet je leuk vinden en inmiddels geleerd hebben?

Je studiekeuze zal in de gezondheid/welzijn richting zijn geweest. Je houdt immers van uiterlijke verzorging in de breedst zin van het woord en werkt graag met patiënten. Heb je zelfs een tandarts- assistente opleiding gedaan? Super! Dan heb je tevens kennis over röntgen, strikte hygiëneregels en weet je hoe het eraan toe gaat in een tandarts/ orthodontie praktijk.

Welke MBO opleiding in de zorg het dan ook is, je zult hebben ervaren dat verschillend mensen ook graag op verschillende manieren aangesproken dienen te worden, toch? Ook ben je inmiddels in staat om een gesprek netjes en rustig te sturen omdat je vakkennis hebt en je deze kennis helder, professioneel en aangepast aan de patiënten kunt overbrengen. Dát levert tevreden patiënten op en maakt jouw werkdag geslaagd! Win win.

Onze werkwijze kan afwijken dan je gewend bent en het aanpassen kost dan ook wat tijd & energie. Dat heb je er wel voor over en blijft hierover constant in gesprek met je collega’s. Al gaande weg leer je de kennis en gedachten kennen achter deze werkwijze en zul je zien dat onze orthodontisten echt tot de top behoren. Het implementeren van nieuwe technieken is een duidelijke rol die onze praktijkhouder past. 3D scanners, 3D printing, op de hoogte van nieuwe wetenschappelijke artikelen, jouw kennis wordt binnen deze praktijk op allerlei gebieden vergroot. Wat vind jij het leukst?

En nu?

Check eens onze social media kanalen voor een extra indruk. Lees meer over Orthodontie Merwestein in dit artikel.

Wil je meer weten? Check onze socials:

https://www.instagram.com/orthomerwestein

https://www.facebook.com/orthomerwestein

Onze praktijk is gelegen aan Brinkwal 5 te Nieuwegein in de gelijknamige wijk Merwestein, tegenover Sportcomplex Merwestein en het Cals College Nieuwegein. Erg praktisch voor de leerlingen en ouders van deze school!

Als je met de auto komt, vergoeden wij je parkeerkosten maar natuurlijk zijn we nog blijer als je lekker met de fiets komt. Ook met het OV zijn we goed bereikbaar, de nieuwe tramlijn vanuit Utrecht of Ijsselstein is eindelijk in gebruik en stopt op loopafstand.

Het winkelcentrum CityPlaza ligt ook op loopafstand, dus na je werk nog een boodschap doen is geen enkel probleem.

 

 

Lees meer over Team

Welkom op onze teampagina!        

Lees meer over Vacatures

Hey, wat leuk dat je deze pagina bekijkt! Mijn naam is Latifa Mousstaid – Brons en ik ben praktijkmanager bij Orthodontie Merwestein. Vacatures, sollicitaties, collega’s die van functie veranderen of collega’s die weggaan, al dit soort gebeurtenissen binnen de organisatie regel ik. Wel in samenwerking met onze assistent praktijkmanager en in overleg met het hele […]

Lees meer over Visie

De tijd nemen en luisteren naar wat er leeft bij de patiënt is bij Orthodontie Merwestein vanzelfsprekend, want ieder mens heeft zijn eigen verhaal. Of je nu jong of volwassen bent, graag een beugel wilt of twijfelt dat het nodig is, en of je tanden nu heel scheef staan of dat het gewoon nog niet […]