Volwassenen

De laatste jaren is orthodontie voor volwassenen meer en meer gewoon geworden. De reden voor toename van het aantal volwassenen bij de orthodontist is de recente ontwikkeling van minder zichtbare en zelfs onzichtbare beugels. Orthodontie Merwestein is specialist in toepassing van deze orthodontische apparatuur.

De meeste volwassenen bezoeken een orthodontist vanwege toenemende gebitslijtage door een ongunstige pasvorm van het gebit of de kaken, door een toename van de scheefstand van het gebit of omdat men de tanden graag mooier en rechter wil hebben. Ook kan orthodontie belangrijk zijn ter voorbereiding op aanvullende herstelwerkzaamheden aan het gebit.

Uw tandarts kan een ongunstige pasvorm van het gebit of de kaken herkennen en kan u naar de orthodontist sturen, oftewel “verwijzen”. Het is mogelijk om zelf aan uw tandarts te vragen of orthodontie voor uw gebit nuttig kan zijn. Ook zonder verwijzing kunt u bij twijfel over het nut van orthodontie een afspraak bij ons maken om dit te bespreken. Uw tandarts ontvangt een verslag van het eerste bezoek met een beschrijving van het probleem en het behandelplan.

Lees meer over Vergoedingen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een tarievenlijst voor orthodontie opgesteld. Deze lijst is voor iedere orthodontist in Nederland hetzelfde. Wel kunnen de totale kosten van een beugelbehandeling per orthodontist verschillen door een verschil in het behandelplan, de behandelduur en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij Orthodontie Merwestein bent u verzekerd van de meest efficiënte […]

Lees meer over Eerste bezoek

Brengt u tijdens uw eerste bezoek altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Ook voor minderjarigen onder de 14 jaar. Dit is een verplichting vanuit de Rijksoverheid. Meer informatie hierover leest u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identificatieplicht/vraag-en-antwoord/identificatieplicht-zorg Een eerste bezoek aan de orthodontist kan men vergelijken met een controle bij de tandarts of huisarts. Bij een orthodontist noemt men dat […]