Eerste bezoek

Brengt u tijdens uw eerste bezoek altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Ook voor minderjarigen onder de 14 jaar. Dit is een verplichting vanuit de Rijksoverheid. Meer informatie hierover leest u hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identificatieplicht/vraag-en-antwoord/identificatieplicht-zorg

Een eerste bezoek aan de orthodontist kan men vergelijken met een controle bij de tandarts of huisarts. Bij een orthodontist noemt men dat een “eerste consult” en dit duurt ongeveer een kwartier. Afspraken voor een eerste consult kunnen worden gepland van maandag t/m vrijdag, vaak tussen 10.00 – en 14.00 uur.

Tijdens een eerste bezoek wordt er geen beugel geplaatst. Eerst is het namelijk nodig om kennis te maken en vast te stellen wat de behandelnoodzaak en de behandelbehoefte is. Met andere woorden: Hoe ernstig is de stand van het gebit vanuit een orthodontisten-blik en wat zijn de wensen? Indien een beugelbehandeling nodig is, krijgt u tijdens het eerste bezoek direct een voorlopig voorstel van een behandelplan.

Als voorbeeld zijn er een aantal scenario’s te bedenken na uw eerste bezoek:

  • Er is geen directe behandelnoodzaak; we zien elkaar over ongeveer 1 jaar opnieuw
  • U wilt graag een uitgebreider onderzoek, een definitief plan en een op maat gemaakte kostenbegroting
  • U wilt wel graag starten maar u wilt eerst de verzekering checken en wellicht aanpassen; we kunnen wel vast (een herinnering voor) uw afspraak inplannen
  • U dient eerst de mondhygiëne te verbeteren voor er een start gemaakt kan worden
  • enz, enz

Kiest u voor een uitgebreider plan dan krijgt u daarvoor eerst een kostenbegroting. Bent u hiermee akkoord? We ontvangen graag een ondertekende versie retour voor aanvang van de afspraak. Het liefst digitaal via de mail maar opsturen per post en afgeven bij de afspraak mag ook. Zonder een getekende kostenbegroting kunnen we helaas geen afspraak inplannen. Tijdens dit onderzoek maken we röntgenfoto’s, portretfoto’s en een digitale scan van uw gebit. De digitale scan is de nieuwe standaard binnen onze praktijk. In een enkel geval geven we nog de voorkeur aan het gebruik van de vertrouwde afdruklepels.

Al deze gegevens analyseert de orthodontist nauwkeurig en schrijft hierop het definitieve behandelplan. Dit plan wordt uitgebreid met u besproken, dit kan op de praktijk, maar vaak ook telefonisch. U mag een voorkeur aangeven bij het plannen van deze afspraak. Aan het einde van deze behandelplanbespreking stellen wij een kostenoverzicht voor u op. Wist u dat dit verplicht is vanaf een bedrag van EUR250,-?

Neem ook gerust een kijkje op de website van www.beugel.nl en www.orthodontist.nl

 

Lees meer over Vergoedingen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een tarievenlijst voor orthodontie opgesteld. Deze lijst is voor iedere orthodontist in Nederland hetzelfde. Wel kunnen de totale kosten van een beugelbehandeling per orthodontist verschillen door een verschil in het behandelplan, de behandelduur en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij Orthodontie Merwestein bent u verzekerd van de meest efficiënte […]