Vergoedingen

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een tarievenlijst voor orthodontie opgesteld. Deze lijst is voor iedere orthodontist in Nederland hetzelfde. Wel kunnen de totale kosten van een beugelbehandeling per orthodontist verschillen door een verschil in het behandelplan, de behandelduur en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij Orthodontie Merwestein bent u verzekerd van de meest efficiënte behandelplanning en gebruik van de beste materialen.

Om u een nauwkeurig overzicht te geven van de geplande behandelingen en behandelcodes die voor u relevant zijn, krijgt u voor aanvang van de beugelbehandeling een schriftelijke begroting met de behandelcodes en bijhorende kosten. Wist u dat dit verplicht is bij een bedrag vanaf €250,-? Ter informatie, een “eerste consult” heeft behandelcode F121A en kost € 25,27. Klik hier voor een overzicht van de tarieven en kijk voor een uitleg over de soorten beugels en bijbehorende categorie en kosten hier .

Vergoeding voor een beugelbehandeling zal in de meeste gevallen plaats vinden door aanspraak te maken op een aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars vergoeden orthodontische behandelingen in hun aanvullende verzekeringen echter zeer verschillend. Onderstaande websites kunnen u helpen in het vergelijken van zorgverzekeraars en wellicht uw keuze te maken. Informeer bij de zorgverzekeraar naar alle voorwaarden.

Klik op de link voor een informatieve selectie van zorgverzekeringen voor orthodontie tot 18 jaar in 2023: Orthodontie tot 18 jaar.

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/orthodontie.aspx

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/orthodontie-tot-18-jaar

https://www.geld.nl/zorgverzekering/service/wisselen-zorgverzekering-tot-wanneer

of zie deze informatie van de Consumentenbond over medische acceptatie.

 

Lees meer over Eerste bezoek

Brengt u tijdens uw eerste bezoek altijd een geldig legitimatiebewijs mee. Ook voor minderjarigen onder de 14 jaar. Dit is een verplichting vanuit de Rijksoverheid. Meer informatie hierover leest u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identificatieplicht/vraag-en-antwoord/identificatieplicht-zorg Een eerste bezoek aan de orthodontist kan men vergelijken met een controle bij de tandarts of huisarts. Bij een orthodontist noemt men dat […]