Vragen

Welke verzekeringen kan ik kiezen?

De zorgverzekering kent een (verplichte) basisverzekering en een (vrijwillige) aanvullende verzekering. Orthodontie wordt in bijna alle gevallen alleen vergoed vanuit een aanvullende orthodontie verzekering. Elk jaar passen de zorgverzekeringen de zorgpremies en de vergoedingen voor orthodontie aan. Informeer daarom tijdig bij uw eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden. Kijk op onze website bij kinderen of volwassen onder het kopje vergoedingen voor meer informatie over verzekeringen en vergoedingen in 2023. Het opzeggen van de oude (basis)verzekering dient te gebeuren vóór 31 december en het aanmelden voor de nieuwe (basis)verzekering dient te gebeuren vóór 1 februari. Het wijzigen van de aanvullende verzekering kan echter het gehele jaar. Het is zelfs mogelijk om de aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere maatschappij dan de basisverzekering. Kijk op de Zorgkiezer van de Consumentenbond en kies de verzekering met vergoeding voor orthodontie die bij u past. Denk eraan dat een gemiddelde beugelbehandeling 2 jaar duurt en tussen de € 2000,- en € 2500,- kost.

Hoe lang duurt een beugelbehandeling en wat kost het?

Hoe lang een beugelbehandeling duurt en wat het kost verschilt per patiënt en is afhankelijk van het bestaande gebit en de kaken. Meestal bestaat een beugelbehandeling uit twee delen: het aanpassen van de kaakgroei en het aanpassen van de tandstand. De gemiddelde beugelbehandeling duurt ongeveer twee jaar en kost tussen de € 2000,- en € 2500,-.

De blokbeugel past niet goed of doet zeer. Wat nu?

Soms kun je een drukplek krijgen op het tandvlees naast de tong. Meestal gebeurt dit als je de beugel pas hebt gekregen of als je de beugel gedurende de dag  langer gaat dragen dan je gewend was. Als het na een paar dagen niet gewend is of pijnlijk blijft, neem je contact op met de praktijk om de blokbeugel aan te laten passen.

Het draadje prikt in mijn wang. Wat nu?

Gebruik de was om het scherpe draadje niet meer te laten prikken. Indien dit niet voldoende werkt, kun je met een stevig schaartje of een nagelknipper het uitstekende stukje draad afknippen achter in de mond. Neem contact op met de orthodontist om de draad weer goed te laten bevestigen.

Er is een slotje los van een tand of kies. Wat nu?

Een los slotje kan altijd gebeuren. Bel naar de praktijk en overleg met de receptioniste. Zij plant dan samen een afspraak met je in. Een slotje moet binnen 1 week gerepareerd worden. Het is geen reden om met de spoeddienst te bellen. Als je belt, willen we graag weten welk slotje er los zit. Heb je het slotje nog? Neem deze dan mee naar je afspraak. Heb je ook last van de draad die door het losse slotje in je wang prikt? Je mag proberen deze zelf om te buigen, af te knippen met een nagelschaartje of plak er een stuk was op.

Als je gevraagd was om elastiekjes te dragen dan dien je deze tijdelijk uit te laten tot het slotje gerepareerd is.

Doet een beugel pijn?

Een beugel doet geen pijn. Wel zijn de tanden de eerste dagen gevoelig tijdens het kauwen. Het is dan prettig om geen hard voedsel te eten. Daarna is de gevoeligheid over.

Heb ik een verwijsbrief nodig om een afspraak te maken?

Nee, dat hoeft niet. U kunt zich zonder verwijzing aanmelden.

Hoe lang is de wachtlijst bij Orthodontie Merwestein?

U kunt direct een afspraak maken. Op dit moment worden eerste consulten ingepland over ca. 3 maanden.

Lees meer over Online inschrijven

Van harte welkom bij Orthodontie Merwestein. Bedankt voor het digitaal aanmelden, dit is administratief de meest efficiente en prettigste manier om voor het eerst met elkaar in contact te komen. Op deze manier voorkomen we fouten bij het invoeren van uw gegevens en kunnen we aan de telefoon meteen aandacht besteden aan uw vragen en […]

Lees meer over Online afspraak check

Op deze pagina kunt u eenvoudig controleren wanneer u een afspraak heeft. Vul hieronder uw gegevens in en de eventuele afspraken worden dan getoond.

Lees meer over Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Wij horen het graag! U kunt ons bereiken via: telefoon 030 760 2222 maandag t/m vrijdag  08.00 – 16.00 uurkoffiepauze                    09.45 – 10.00 uurlunchpauze                    12.00 – 13.00 uurkoffiepauze        […]